Sorbet arbuzowy

Kolejny wpis z arbuzem w roli głównej. Tym razem w roli sorbetu.

Składniki:

  1. 3 szklanki kawałków arbuza z usuniętymi pestkami
  2. 12 dużych truskawek
  3. Sok z 4 cytryn
  4. Dwie łyżki miodu

Robienie:

Wszystko miksujemy w blenderze i na noc wsadzamy do zamrażarki. Przed podaniem będziemy musieli jeszcze raz wszystko zmiksować w blenderze, dlatego polecam zamrożenie musu w woreczkach na lód. Takie kostki miksują się o wiele, wiele lepiej.

Reklamy

7 responses to “Sorbet arbuzowy

  1. następnym razem, jak do Ciebie przyjadę, to zamawiam: ten sorbet, huli huli i wegańską króvkę! i wiedźmina OFC. chociaż dante będzie enough.

  2. k.

    łooojaaaaa <3

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

Durszlak.pl

Kategorie

Twitter

%d blogerów lubi to: